CWI bouwt 'elektronische racebaan'

In een tijd waarin voornamelijk elektronische snelwegen worden aangelegd, hebben sommige organisaties al de beschikking over een elektronische racebaan. Bijvoorbeeld het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI).

Onderzoekers van het CWI zijn nu in staat om netwerkverbindingen van 155 Mbit/s te leggen over een grootschalig glasvezelnetwerk in combinatie met atm-aansluitingen. Het project is tot stand gekomen met steun van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Volgens het CWI loopt het netwerk vooruit op het 'lego'-principe waarmee leveranciers momenteel druk aan het experimenteren zijn. Door de individuele werkstations van de onderzoekers en de grote servers als bouwstenen aan elkaar te koppelen, kunnen 'virtueel' grotere en diverse computerconfiguraties worden samengesteld. Het hiervoor gebruikte glasvezelnetwerk van het CWI bestrijkt 200 ruimten en bestaat uit 19 kilometer kabel. De elektronische racebaan is volgens het CWI duizend keer sneller dan een 'traditionele' elektronische snelweg. Dat komt voornamelijk omdat de atm-gebruiker de verbinding volledig kan benutten en de capaciteit niet hoeft te delen met zijn medegebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.