Managed hosting door True

CWI bouwt 'elektronische racebaan'

 

In een tijd waarin voornamelijk elektronische snelwegen worden aangelegd, hebben sommige organisaties al de beschikking over een elektronische racebaan. Bijvoorbeeld het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI).

Onderzoekers van het CWI zijn nu in staat om netwerkverbindingen van 155 Mbit/s te leggen over een grootschalig glasvezelnetwerk in combinatie met atm-aansluitingen. Het project is tot stand gekomen met steun van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Volgens het CWI loopt het netwerk vooruit op het 'lego'-principe waarmee leveranciers momenteel druk aan het experimenteren zijn. Door de individuele werkstations van de onderzoekers en de grote servers als bouwstenen aan elkaar te koppelen, kunnen 'virtueel' grotere en diverse computerconfiguraties worden samengesteld. Het hiervoor gebruikte glasvezelnetwerk van het CWI bestrijkt 200 ruimten en bestaat uit 19 kilometer kabel. De elektronische racebaan is volgens het CWI duizend keer sneller dan een 'traditionele' elektronische snelweg. Dat komt voornamelijk omdat de atm-gebruiker de verbinding volledig kan benutten en de capaciteit niet hoeft te delen met zijn medegebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203929). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.