KPN definitief geen licentie DCS 1800

Het protest van PTT Telecom-president B. Verwaaijen tegen het uitsluiten van zijn onderneming bij het veilen van licenties voor 'DCS 1800 mobiele telecommunicatie' vindt geen gehoor bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

PTT Telecom en Libertel mogen definitief niet meedingen. De eerste twee licenties van dit gsm-systeem worden volgend jaar toegewezen aan nieuwe aanbieders. KPN en Libertel rest niets anders dan te wachten tot het jaar 2000, als er weer nieuwe licenties worden verstrekt. Beide gsm-aanbieders gaan echter proberen de minister zo ver te krijgen dat deze 'veiling' naar voren wordt gehaald. Gezien de explosieve groei van mobiele telecommunicatie is dit niet zo vreemd.
Wie er allemaal meedingen naar de eerste licenties voor DCS 1800-netten is op dit moment niet duidelijk. Voor zover bekend zullen Orion en (hoogstwaarschijnlijk) Telfort (BT/NS) opteren voor een licentie. Orion was eerder als GSM Nederland betrokken bij de 'veiling' voor het tweede gsm-net, dat aan Libertel werd gegund. Van de toenmalige andere mededingers, ondermeer Mobinet (Rabobank/Getronics) en een samenwerkingsverband tussen Lacis en de Finse PTT is sindsdien niets meer vernomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.