Standaardisatie politie aangepakt

De ministers Dijkstal (Binnenlandse Zaken) en Sorgdrager (Justitie) hebben vorige week een 'regiecommissie' ingesteld die de standaardisatie bij de politie 'in een stroomversnelling' moet brengen.

Zij komen hiermee bijna twee jaar nadat het Beleidsadviescollege voor de Politiële Informatievoorziening (BPI) een kritisch rapport uitbracht. In het regeringsstandpunt over de informatisering bij de politie onderschreven de ministers eerder al de BPI-conclusie dat de samenhang in de politiële informatievoorziening onvoldoende is.
Procedures en informatiestromen die van wezenlijk belang zijn voor de opsporingstaak, zijn te weinig uniform. De dagelijks terugkerende problemen die dat tot gevolg heeft, vinden de ministers onaanvaardbaar, om welke reden ze een 'krachtige aanpak' voorstaan. De commissie staat onder voorzitterschap van drs J. Koning, directeur-secretaris van de Nederlandsche Bank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.