Forse investeringen in instromers

IT-bedrijven investeren fors in het om- of bijscholen van pas afgestudeerden die bij hen in dienst komen. Dat blijkt uit een enquête die de branche-organisatie Fenit onder haar leden heeft gehouden.

Fenit heeft onderzoek gedaan naar de instroom van nieuw personeel onder haar leden. Negen van de tien IT-bedrijven investeren in een opleidingsprogramma voor nieuw instromende hbo-ers en academici. De kosten die zij daarvoor maken, liggen gemiddeld rond de 25.000 gulden per kandidaat. De ene helft wordt besteed aan directe opleidingskosten. De andere helft aan loonkosten. Daarnaast is men nog eens tussen de veertig en honderd mensdagen aan de cursist kwijt.
De opleidingen die de instromers volgen, hebben betrekking op bedrijfsspecifieke IT-kennis en het bijbrengen van commerciële en communicatieve vaardigheden. 'Training on the job' is een belangrijk instrument. Voor de toekomst zien de Fenit-leden een groeiende behoefte aan bedrijfskundige informatici en IT-architecten. De vraag naar specialisten zal, zo is de verwachting, iets afnemen. Een andere trend die wordt gesignaleerd, is een integratie tussen de diverse IT-functies. Daarmee zal de veelheid aan IT-functieprofielen verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.