Jeugd wars van 'IT-samenleving'

De jeugd van tegenwoordig ziet een samenleving waarbij computers alles gaan bepalen, niet zitten. Een overgrote meerderheid vindt vriendschap veel belangrijker. Uit een onderzoek van bureau Inter/View onder jongeren van 9 tot en met 18 jaar blijkt dat 94 procent wel eens achter de computer zit.

Tweederde van de jongeren doet dat zo nu en dan thuis, nog eens tweederde gebruikt de computer af en toe op school, terwijl 58 procent bij anderen met de computer werkt. Slechts 4 procent van de jongeren uit deze leeftijdsgroep heeft een Internet-aansluiting. Een kwart van de huishoudens met een jongere is in het bezit van een CD-Rom-speler. Tweederde heeft een spelcomputer.
Nog geen tiende van de jeugd zit dagelijks achter de PC, een kwart wekelijks en de rest minder dan één keer per week. Met name jongens en hoger opgeleiden behoren tot de meer frequente gebruikers. De meeste jongeren vinden de PC niet zo'n sociaal apparaat. Vrienden worden belangrijker geworden. De meest gebruikte toepassingen bestaan uit spelletjes, tekstverwerking, tekenen en programma's voor school. De groep die zelf kan programmeren of in staat is in computers in te breken, is heel klein. Het gebruik op school valt tegen. Eenderde doet dit nooit. Slechts 2 procent zit dagelijks op school achter de PC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.