Internet speelt geen rol bij studie

Studenten maken weinig gebruik van computerondersteuning. Bij hun leeropdrachten gebruiken ze zelden computerondersteunende onderwijsprogramma's. Dit komt mede omdat veel docenten nauwelijks weten welke programma's er zijn.

Internet als hulpmiddel bij de studie gebruiken de studenten vrijwel nooit. Dat meldtObservant, het blad van de universiteit van Maastricht. Uit een enquête onder 672 studenten geneeskunde en rechten blijkt dat de computer vooral gebruikt wordt als typemachine.
Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van het Polaris-project, een van de drie Electra-projecten die aan de universiteit Maastricht het gebruik van IT binnen het onderwijs moeten stimuleren. Polaris is vooral gericht op het - via computers - verbeteren van de manier waarop onderwijsgroepen functioneren. In de enquête is de studenten gevraagd hoe ze studeren na het verlaten van hun onderwijsgroep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.