Onverwachte groei Drie Electronics

Het elektronicabedrijf De Drie Electronics uit Ede heeft in 1996 een onverwachte winstgroei behaald. De nettowinst steeg vorig jaar met 50.000 gulden tot 1,31 miljoen, terwijl zowel bedrijfsresultaat als omzet daalde.

In de tweede helft van het boekjaar verwierf het bedrijf een groot aantal kleine orders, waardoor de omzet uitkwam op 14,1 miljoen gulden. In 1995 bedroeg de omzet 15,2 miljoen. Het geconsolideerde bedrijfsresultaat daalde van 2,17 miljoen tot 1,66 miljoen gulden. Dat de nettowinst toch toenam van 1,26 naar 1,31 miljoen is te danken aan het saldo van buitengewone baten en lasten. Tegenover 0,48 miljoen aan buitengewone lasten in 1995 stond een buitengewone bate van 0,07 miljoen in 1996.
De directie van De Drie Electronics heeft de jaarcijfers twee weken voor de geplande publikatiedatum bekend gemaakt. Tot vervroeging is besloten omdat de koers op de Amsterdamse effectenbeurs in de week tot en met 18 februari bijna verdubbelde bij een bovengemiddelde omzet. Dit, gekoppeld aan het feit dat het bedrijf een hogere winst behaalde dan voorspeld, zou kunnen duiden op voorwetenschap. De Stichting Toezicht Effectenverkeer weigerde aan te geven of er reeds een onderzoek is ingesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable