Gemor over fusie BT en MCI

De voorgenomen fusie tussen British Telecom (BT) en het Amerikaanse MCI gaat door. Dit hebben de directies van beide partijen bekendgemaakt. De samensmelting leek op losse schroeven te staan nadat MCI eerder dit jaar aankondigde dat het lokale telefoonverkeer een verlies opleverde van 800 miljoen dollar.

Naar verwachting zullen de handtekeningen in december worden gezet, waarna de nieuwe telecom-onderneming Concert een feit is. BT en MCI moeten zich nog wel inspannen om bij aandeelhouders de kou uit de lucht te halen. In Nederland zal Telfort, de joint venture tussen BT en de Nederlandse Spoorwegen, de producten van Concert distribueren.
De slechte cijfers van MCI waren voor BT aanleiding de onderhandelingen opnieuw te openen. Inmiddels ligt er een gewijzigde overeenkomst op tafel, waarin is opgenomen dat MCI-aandeelhouders voor ieder MCI-aandeel 0,375 nieuweConcert American Depositary-aandelen ontvangen. Dit staat gelijk aan tien gewone aandelen BT. Tevens is er een contante uitbetaling van 7,75 dollar per MCI-aandeel. Het aantal uitstaande aandelen, met een waarde van circa 8,5 miljard dollar, zal 10 procent minder zijn dan aanvankelijk werd aangenomen.
Aandeelhouders van beide partijen morren over de nieuwe overeenkomst. BT-aandeelhouders tonen zich bezorgd over het ontbreken van een ontsnappingsclausule voor het geval MCI nog meer vervelende verrassingen in petto heeft. Ook zijn ze kwaad over het in hun ogen veel te hoge bedrag van 750 miljoen dollar dat BT aan MCI moet betalen, mochten zij in het najaar de fusie tegenhouden. Aandeelhouders van MCI zijn zelfs een rechtszaak begonnen omdat ze vinden dat de nieuwe overeenkomst hun bedrijf onderwaardeert. Zij ontvangen in vergelijking met de oorspronkelijke regeling meer geld, maar minder Concert-aandelen voor hun MCI-aandelen. In plaats van de afgesproken 35 procent zullen zij nu een belang van 25 procent in handen krijgen. Ook de MCI-aandeelhouders kunnen zich in oktober of november uitspreken over de fusie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.