WWW-consortium komt met stijlboek

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft eind vorig jaar een aanbeveling vrijgegeven voor het gebruik van style sheets bij Web-pagina's.

De aanbeveling - Cascading Style Sheets, level 1 (CSS1) - is bedoeld om ontwerpers van WWW-pagina's een middel te verschaffen éénmalig de lay-out (fonts, kleuren, marges etcetera) van een pagina vast te leggen, waarna deze via koppelingen en overerving automatisch gelden voor alle pagina's op een site. Daarnaast is het mogelijk in individuele documenten style sheets op te nemen. Het onderhoud van een Web-site wordt hiermee aanzienlijk vereenvoudigd.
De aanbeveling van het consortium scheidt de structuur van de document-weergave (via een speciale Html-tag) van de inhoud Ontwerpers krijgen hierdoor veel meer controle over de opmaak van een Html-pagina. Op dit moment moeten ontwerpers zich behelpen met bijvoorbeeld tabellen en images op een document de door hen gewenste lay-out te geven. Met name Microsofts Explorer ondersteunt CSS1 al; andere W3C-leden, waaronder Netscape, Adobe, Softquad en Grif, hebben toegezegd de functionaliteit in hun komende releases op te zullen nemen. Meer informatie over de aanbeveling is te vinden ophttp://www.w3.org/pub/WWW/Style/CSS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.