Managed hosting door True

Platinum richt zich met overname op PC-beheer

 

Met de acquisitie van het bedrijf Pro Metrics gaat Platinum zich nu ook richten op het beheer van PC-netwerken. Deskwatch, de beheersoftware van Pro Metrics, registreert de intensiteit van het gebruik van PC's in Novell- en NT-netwerken.

Bij de registratie ligt de nadruk op de responsetijden en de oorzaken van inefficiënt gebruik. Periodiek worden de gegevens naar een aparte machine gepompt, van waaraf Deskwatch 85 standaard rapporten genereert. Platinum probeert met zijn nieuwste product in te spelen op hype die rond tco (total cost of ownership) is ontstaan. Het bedrijf claimt dat met behulp van Deskwatch niet de oudste, maar de slechtst presterende PC's te identificeren en dus te vervangen zijn.
De software is nog niet aangepast aan Pro Vision, de architectuur van Platinum waarmee al zijn producten via één interface te benaderen zijn. De pensioenafdeling van verzekeraar Avéro heeft eenpilot project uitgevoerd en overweegt om Deskwatch bedrijfsbreed te gaan inzetten. Dat zou volgens schattingen kunnen leiden tot een kostenbesparing van ongeveer driehonderdduizend gulden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×