Unix groeit maar NT groeit harder

De markt voor Unix-systemen is in 1996 met 12 procent gegroeid, aldus schattingen van marktonderzoeker IDC. De verkopen van de traditionele Unix risc-werkstations stagneerden evenwel.

In 1996 werd voor 11,4 miljard dollar aan Unix-werkstations verkocht tegen 12,1 miljard dollar een jaar eerder. De belangrijkste reden voor de teruggang lijkt de opkomst van de goedkope Pentium Pro-machines die onder Windows NT draaien. Deze kleine machines vormen een bedreiging voor de onderkant van de Unix-markt.
In de server-markt is Unix oppermachtig. Unix-servers zijn eerste keus als het gaat om het draaien van relationele databases. De server-verkopen groeiden in 1996 naar schatting met 27 procent tot 20,1 miljard dollar. Ruwweg de helft werd besteed aan kleine systemen (met prijzen onder de 100.000 dollar) en de andere helft aan grote systemen (met prijzen van 100.000 tot een miljoen dollar).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.