'Deregulering telecom schept miljoen banen'

Snelle liberalisering van de telecommunicatiemarkt in Europa en de daarmee gepaard gaande verspreiding van nieuwe technologie voor communicatie zal zorgen voor 1,3 miljoen banen in 2005.

Dat heeft een onafhankelijk onderzoek van het Franse bureau Bipe Conseil uitgewezen. Het werd uitgevoerd uit naam van de Europese Commissie. In enkele sectoren - bijvoorbeeld in de telecomdiensten van traditionele aanbieders - zullen juist banen verdwijnen, maar in totaal heeft de liberalisering juist een gunstig effect op de economische situatie van de Europese Unie.
Wanneer de deregulering zich langzamer voltrekt dan verwacht, zullen er echter ook minder banen uit voortvloeien: 228.000 in plaats van 1,3 miljoen. De Europese Commissie zal de uitkomsten van het onderzoek gebruiken bij het opstellen van een plan op het gebied van de sociale en werkgelegenheidsaspecten van de informatie-maatschappij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.