NT-samenwerking Microsoft en HP

Hewlett-Packard gaat nauw samenwerken met Microsoft op het gebied van Windows NT. Doel is Windows NT aan de man te brengen bij grote bedrijven en bruggen te bouwen tussen NT en Unix.

Hewlett-Packard, traditioneel een Unix-bolwerk, duldt nu dus ook NT en zal zich er voor inspannen dit produkt aan de man te brengen. Lou Platt, eerste man van HP motiveerde zijn stap droogjes met: "Bedrijven werken met NT. De klant vraagt er dus om." HP wil NT naar hetzelfde niveau van betrouwbaarheid en robuustheid tillen als Unix, dat verder doorontwikkeld wordt.
Microsoft boort met deze samenwerking een enorme hoeveelheid kennis aan op het terrein van heterogene systeemomgevingen. HP is binnen grote bedrijven een serieuze gesprekspartner voor complexe automatiseringsproblemen. Microsoft verwacht hiervan te kunnen profiteren. Ook gaan beide bedrijven samenwerken op het gebied van systeemmanagement. Microsoft Systems Management Server (SMS) wordt geschikt gemaakt voor HP's Open View. Daarnaast treedt HP op als wederverkoper van SMS. Bovendien worden over en weer licenties genomen, ondermeer op het terrein van technieken om softwarematig netwerken te clusteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.