Microsoft met Citrix multi-user NT

Microsoft komt met een multi-user optie voor Windows NT 4.0 Server, gebaseerd op Citrix-technologie. Nog dit jaar gaat de softwareleverancier deze zogenoemde Windows Terminal-optie leveren.

Om de multi-user technologie snel op te markt te kunnen brengen heeft Microsoft een overeenkomst gesloten met Citrix. Deze laatste levert al geruime tijd een multi-user versie van Windows NT 3.x onder de naam WinFrame. Microsoft betaalt Citrix 75 miljoen dollar voor de technologie, een bedrag dat met nog eens honderd miljoen dollar kan oplopen.
Naast het door Citrix ontwikkelde ICA-protocol ondersteunt Microsoft ook het zelf ontwikkelde T.Share protocol, onder meer in gebruik voor het Netmeeting-pakket, software waarmee samenwerken op afstand via het Internet mogelijk is. Met behulp van de Citrixtechnologie is het mogelijk om goedkope, zogenoemde 'thin clients', aan een Windows NT server aan te sluiten. Op de clients draait geen besturingssysteem. Alle applicaties worden verwerkt op de server. Voor Citrix komt de overeenkomst als een geschenk uit de hemel. Tot voor kort leek het er op dat Microsoft zelf een multi-user versie van NT zou ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.