'NT blijft achter bij Unix'

Om de concurrentie met de Unix-systemen aan te gaan, probeert Microsoft de markt te overtuigen van de robuustheid en schaalbaarheid van zijn software. Hoewel op de scalability day vorige week in New York een grootschalig systeem werd gedemonstreerd blijven de reacties uit de IT-industrie koeltjes.

Nigel Ball van Hewlett-Packard: "Hoewel wij ons richten op beide besturingssystemen is er voorlopig geen sprake van dat Windows NT dezelfde functionaliteit biedt voor bedrijfskritische applicaties als Unix." Dat Microsoft een opmars maakt in de richting van grootschalige en bedrijfskritische systemen staat voor Ball echter wel vast. In het derde kwartaal van dit jaar komt Microsoft met nieuwe versies van Windows NT Server en SQL Server. Tevens worden vanaf het eerste kwartaal in 1998 drie ondersteuningsprogramma's aangeboden, gericht op de professionele software-ontwikkelaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable