Ontslagen bij Informix

Nadat databaseleverancier Informix in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 140 miljoen dollar bekend maakte, heeft het bedrijf een reorganisatie doorgevoerd.

Als gevolg van de omzetdaling zijn wereldwijd honderd en in Nederland vijf mensen ontslagen. Volgens Peter Boogaard, marketing manager van Informix in Nederland, gaat het met name om verkooppersoneel. "Hiermee hebben we de personeelsomvang weer in lijn gebracht met onze huidige bedrijfsactiviteiten." De reorganisatie heeft vooral betrekking op het scheiden van de ondersteunende en de verkoopactiviteiten. "Hierdoor kunnen we ons beter concentreren op de zaken die voor onze klanten belangrijk zijn", aldus Boogaard. Informix kwam in de problemen omdat het accent teveel op de Universal Server was gelegd. De verkopen bleven uit, terwijl het reguliere productaanbod op het tweede plan was gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable