Internet-mail goedkoper dan Exchange of Notes

Een Internet-mailsysteem kost grote bedrijven aanzienlijk minder in onderhoud dan een installatie van Microsoft Exchange of Lotus Notes.

Als belangrijkste voordelen van een op Imap4-gebaseerd systeem komen naar voren: er zijn meer gebruikers per server mogelijk; er is minder beheer, dus minder personeel nodig, en er treden minder vaak storingen op. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Amerikaanse Creative Networks heeft uitgevoerd in de opdracht van Control Data Systems.
Het onderzoek vergeleek de kosten die gemaakt moeten worden voor beheer van Internet-mail volgens de Smtp/Mime- en Imap4-standaarden met Lotus Notes Release 4 en Microsoft Exchange. Internet-mail bespaart vooral op tijd. Het is simpeler en toepasbaar met een groot aantal verschillende hardwareplatformen. Mede daardoor kan een beheerder met een op Imap4 gebaseerd systeem voor e-mail gemiddeld vier keer zoveel gebruikers ondersteunen als een Exchange-beheerder en drie maal meer dan een Notes-beheerder. Dat uit zich in de kosten. De ondersteuning en het beheer van een Imap4-systeem voor vijfduizend gebruikers komt op 104.350 dollar, aldus het onderzoek. Microsoft Exchange kost 415.950 dollar, Lotus Notes 306.750 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.