'Schaalbaarheid NT marketing-hype'

Analisten van Gartner blijken niet overtuigd van Bill Gates' claim - gedaan tijdens de in New York gehouden Microsoft 'schaalbaarheidsdag' - dat standaard PC-hardware en -software de grootste computerjobs kan aanpakken.

De enterprise-versie van Backoffice, inclusief SQL Server, voorziet volgens Gates in de schaalbaarheid, beschikbaarheid en interoperabiliteit die grote organisaties eisen. Om deze beweringen kracht bij te zetten had Microsoft een reeks indrukwekkende demo's geïnstalleerd. Zo werd er een banksysteem gedemonstreerd dat draaide op twintig Compaq-servers en dat maar liefst één miljard transacties per dag zou kunnen afhandelen.
De Gartner-analisten houden het op hype en marketing. "De meeste demonstraties van Microsofts SQL Server betroffen zaken die in de komende vijf jaar beschikbaar zullen komen, niet wat er nu leverbaar is", zo schrijven ze. De testopstellingen waren vooral kunstmatig. De demonstratie leverde geen bewijs van een lineaire schaalbaarheid van netwerkbesturingssysteem en database, aldus de Gartner-analisten. De demonstratie gaat voorbij aan de manier waarop bedrijven een dergelijk systeem zullen implementeren. Bovendien wordt geen aandacht geschonken aan databeheer, data-herpartitionering en de overhead die nodig is voor gedistribueerde verwerking in dit soort toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable