Standaard voor bescherming privacy

De twee grootste concurrenten op het gebied van Internet-browsers gaan op één punt samenwerken. Ze komen met een standaard voor bescherming van privacy. Volgens analisten doet Microsoft het meeste water bij de wijn. De OPS (Open Profiling Standard) is voornamelijk door Netscape ontwikkeld en wordt nu dus door Microsoft ondersteund.

De standaard is gericht op het beperken van de informatie die door middel van zogenaamdecookies kan worden verzameld. Als een gebruiker een Internet-pagina bezoekt worden in een klein databestand (cookie) zijn e-mailadres en wat andere gegevens vastgelegd. Deze gegevens zijn beschikbaar voor de eigenaar van de webpagina. Deze kan vervolgens e-mailadressen verkopen aan bijvoorbeeld een marketingbureau. Netscape en Microsoft moesten snel zelf met een standaard komen, omdat de Amerikaanse overheid dreigde er een op te leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.