Sun verhevigt NT-oppositie

Sun Microsystems verlaagt de prijs van Solaris, het van Unix afgeleide besturingssysteem. Met de vorige maand gelanceerde Solaris 'Server for Intranets'-bundel hoopt Sun de opkomst van Windows NT te stuiten in vooral de kleinere netwerken.

Het is de eerste van vier bundels die Sun gaat uitbrengen. In de loop van het jaar volgen nog 'Solaris for Desktops'; 'Solaris for ISP's' en 'Solaris for Enterprise Computing'. Unix (Solaris), Netware (intranetware) en Windows NT zijn gewikkeld in een hard gevecht om de werkgroepnetwerken.
Suns Solaris draait zowel op Intel-hardware als op het eigen Ultrasparc-platform. De nieuwe bundel Solaris for Intranets gaat 1290 dollar kosten en omvat alles voor een intranet: een webserver; een e-mailserver die zowel SMTP, Pop3 als de nieuwe Imap4 standaard ondersteunt; file en print-services en een Java Virtual Machine. Volgens Sun is de bundel voor Intel-machines een kwart goedkoper dan een vergelijkbare Microsoft Backoffice-oplossing. Een analist van de Gartner groep, Tom Henkle, ziet Suns actie als een achterhoedegevecht. Volgens hem is Microsoft hard op weg de onderkant van de markt voor werkgroepservers te veroveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.