Wintel-servers Compaq en Dell

Compaq en Dell hebben zware servers uitgebracht, gebaseerd op standaard componenten als de Intel Pentium Pro en het Windows NT-besturingssysteem. Zij zetten hiermee de aanval in op de veelal duurdere risc-machines onder Unix.

Compaq heeft zich als doel gesteld om binnen vijftien maanden honderdduizend van dit soort servers te verkopen. Compaq komt met twee zware Proliant-servers, de 6500 en 7000, die uiteindelijk geschikt zijn voor acht Pentium Pro-processoren. De nieuwe servers zijn uitgerust met een 'hot-pluggable' PCI-bus zodat beheerders in staat zijn uitbreidingen aan te brengen zonder dat de machine uitgezet hoeft te worden. De Compaq-systemen zijn voorzien van 200 MHz Pentium Pro-processoren met 12 KB 'level 2 cache'.
Ook Dell ziet goede kansen in deze markt. Volgens Michael Dell,president van Dell, ligt de onderkant van de markt voor werkstations voor het oprapen. Dell betreedt de markt met de Power Edge 6100, een single processor-systeem voorzien van 1 MB Level 2 cache, 64 MB geheugen en een 4 GB Ultra-wide Scsi-schijf. Een zwaardere uitvoering met vier processoren zal in de Verenigde Staten 33,80 dollar gaan kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable