NEC en Microsoft integreren servers

Nec, Japans grootste serverfabrikant, werkt samen met Microsoft om de mainframes en servers van de eerste te combineren met de Backoffice-software van de tweede. Volgens de overeenkomst ondersteunt Microsoft ook het nieuwste product van Nec, de Express Server for Enterprise.

Dit systeem voor grote, bedrijfskritische applicaties wordt gebaseerd op Windows NT en kan acht tot zestien geclusterde processoren bevatten. Microsoft en Nec definiëren gezamenlijk de vereisten voor de ondersteuning van 64-bit-technologie in deze systemen.
De twee bedrijven ontwikkelen samen ook software en hardware voor de Express Network Server, die bedoeld is voor het midden- en kleinbedrijf. Dit product voor Internet- en intranetapplicaties krijgt software-elementen die pas beschikbaar zullen zijn in versie 5.0 van Windows NT. Het is nog onbekend wanneer de nieuwe Express-servers uitkomen. Verder omvat het verbond gezamenlijke softwaretesten, analyses en een nieuw ondersteuningscentrum voor servers. Deze hulporganisatie wordt opgezet bij Microsofts hoofdkwartier in Redmond en absorbeert het huidige 'supportcentrum' van Nec in Tokio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.