Microsoft neemt belang in Lernout & Hauspie

Microsoft heeft een minderheidsbelang genomen in het Belgische bedrijf Lernout & Hauspie, gespecialiseerd in spraaktechnologie. Lernout & Hauspie zou een van de weinige onderneming ter wereld zijn die alle vier de basistechnologieën op het gebied van taal- en spraaktechnologie kan bieden.

Dit zijn spraakherkenning, spraakcompressie, tekst-naar-spraak conversie en (automatische) vertaling.
Microsoft had al een licentie op de technologie van dit in Ieper gevestigde bedrijf, maar neemt nu - gezien de strategische waarde van spraaktechnologie als middel om ondermeer PC's via stemcommando's te bedienen - een belang in het gehele bedrijf. In eerste instantie investeert de software-gigant 100 miljoen gulden in Lernout en Hauspie, maar in de nu gesloten overeenkomst spreken de beide bedrijven de intentie uit "de ontwikkeling van de volgende generatie van stemgestuurd computergebruik op het Windows-platform te versnellen". Bernard Vergnes, voorzitter van Microsoft Europe, neemt plaats in de raad van bestuur van Lernout en Hauspie. Ook zal Microsoft 6 miljoen gulden doneren aan het Flanders Language Vally Fund, een onderzoekspark in Ieper op het gebied van spraaktechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.