IBM lanceert NT-server Netfinity

IBM lanceert deze week een nieuwe serie Windows NT-servers die volgens het bedrijf geschikt zijn voor bedrijfskritische applicaties. Dit is mogelijk doordat "de Netfinity-reeks technieken van het robuuste AS/400 in zich draagt", verklaart Steve Menadue, directeur van IBM PC Servers.

Met de nieuwe zware systemen neemt IBM het op tegen Compaq. Ze zijn voorzien van diverse geavanceerde beveiligingstechnieken. Ondermeer zijn, naast de harde schijven, ook de chips en zelfs de ventilatoren voorzien van foutvoorspellende mogelijkheden. De computers zijn uitgerust met meerdere backup-elementen, waardoor het systeem bij uitval gewoon kan doordraaien. Dankzij een gescheiden netwerkfunctie kan de computer vanuit een andere locatie bediend worden.
Dat het IBM ernst is wat de bedrijfskritische applicaties betreft, blijkt uit de bundeling met erp-software (enterprise resource planning) van producenten als Sap en Baan.
Op het gebied van zware uitbreidingen gelooft IBM in clustering. Voor meer computerkracht dan NT-clusters kunnen bereiken, biedt IBM de mogelijkheid van speciale clustering. Hierdoor kunnen groepen servers onderling weer samenwerken.
Door al dezehigh-end mogelijkheden wil IBM op termijn de naam 'PC Server' laten vallen voor 'Netfinity'. Het systeem moet namelijk meer bieden dan alleen een machine voor het delen van bestanden en wat applicaties voor PC's.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.