Eerste bèta NT 5.0 vrijgegeven

De eerste bètaversie van Windows NT 5.0 wordt morgen onder 6200 applicatie-ontwikkelaars verdeeld op de Professional Developers Conference van Microsoft in San Diego. De bèta bevat een aantal componenten die voor het langere termijn succes van Microsoft in de server-markt van levensbelang zijn.

Het betreft hier ondermeer Management Console (voor automatische installatie en onderhoud van software), Active Directory (een overzicht van alle gebruikers op een netwerk), IntelliMirroring (waarmee gebruikers op iedere willekeurige machine met hun eigen instellingen kunnen inloggen), Transaction Server, SNA server, clustering en veel hechtere beveiliging via een encryptie-systeem, de Security Configuration Editor en een verbeterde versie van COM. Wat ontbreekt in de uit te reiken versie is de ondersteuning van meerdere gebruikers via de Hydra-technologie. Een versie met Hydra komt pas beschikbaar na de officiële release van NT 5.0, die nu gepland staat voor volgend jaar zomer.
Microsoft introduceerde tevens de Windows 'distributed internet application'-architectuur (DNA), een raamwerk voor een nieuwe generatie Windows-applicaties met netwerk-functionaliteit, goeddeels gebaseerd op een aantal reeds bestaande programma's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.