Sun verbetert clustering Unix-servers

Sun Microsystems breidt zijn servers op het Unix-platform uit. Dit luidt de volgende fase in van Suns Full Moon clustering-strategie.

Het einddoel is het verhogen van de beschikbaarheid en schaalbaarheid van Unix-systemen voor bedrijfskritische toepassingen. Deze oppepper van de Unix-systemen levert volgens Sun ook voordelen op voor zware applicaties van bijvoorbeeld Oracle, Informix, Sybase en Netscape. De nieuwe clusteringtechniek zou Solaris dezelfde capaciteiten bieden als het mainframeplatform System/390. Dat moet Sun een voorsprong geven tegenover de NT-markt, waar schaalbaarheid en continue beschikbaarheid nog geen gemeengoed zijn.
Daarnaast biedt Sun via glasvezel snellere verbindingen tussen Solarissystemen, tot wel één gigabit per seconde. Verder werkt het samen met softwareleverancier Bea Systems aan de integratie van diens Tuxedo middleware met versie 2.0 van Sun Cluster.
De nieuwe clusteringtechniek moet in het vierde kwartaal uitkomen. Hij ondersteunt vier knooppunten op afstanden tot 2 kilometer, 256 processoren en I/O-poorten en 256 GB aan geheugen.
Bovendien is deze technologie inzetbaar in de complete Ultra Enterprise Server-lijn van Sun èn voor het toekomstige RSM 2000 opslagsysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable