Unisys en Microsoft bouwen bedrijfs-NT

Computerfabrikant Unisys en Microsoft maakten gistermiddag een samenwerkingsverband bekend om Windows NT bedrijfskritisch te maken. Hierbij ontwikkelen de twee firma's nieuwe diensten en software voor dit besturingssysteem.

Allereerst worden vijf nieuwe ontwikkelingscentra in het leven geroepen met ruim 2000 NT-experts. Unisys zal deze zogenoemde 'centers of excellence' opzetten. "De benodigde software-ontwikkelaars voor NT worden geleverd door beide bedrijven", zei Larry Weinbach, sinds vijf weken directeur van Unisys.
De nu getekende overeenkomst houdt ook een verdergaande integratie in van de Clearpath- en Aquanta-servers van Unisys met het populaire besturingssysteem van Microsoft en diens SQL-serversoftware. Unisys stapt intern over van groupware Lotus Notes naar Exchange en gebruikt voortaan ook Internet-producten van Microsoft.
De twee bedrijven willen uiteindelijk nieuwe markten ontsluiten voor Windows NT. Hierbij wordt met name gemikt op de deelgebieden voor grote bedrijfssystemen, zoals financiële en overheidsdiensten, waar Unisys al jaren actief is. Voor de financiële sector moet dit initiatief geautomatiseerde systemen opleveren voor betaling en bezorging. Overheidsklanten zouden software kunnen verkrijgen om processen voor belastingen, openbare veiligheid en juridische diensten te stroomlijnen.
Uiteindelijk wordt Microsofts bedrijfsplatform, dat gebaseerd is op Windows NT, geïntegreerd met de informatiesystemen van Unisys. Dit toekomstige softwarepakket omvat ondermeer de Back Office server en andere Internet- en desktopprogrammatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.