Philips start divisie videocommunicatie

Naast alle promotionele activiteiten rond de Trimedia multimedia-processor heeft Philips Semiconductor een nieuwe divisie in het leven geroepen.

Deze Video Communications group, een onderdeel van de Trimedia productgroep, gaat OEM's (Original Equipment Manufacturer) ondersteunen die applicaties voor beeldtelefonie ontwikkelen. De nieuwe divisie zal zowel chips als software leveren voor nieuwe beeldtelefoons; momenteel is er al samenwerking met vijftien fabrikanten. Begin volgend jaar verwacht men specifieke producten aan te kondigen.
Het bedrijf mikt met de Trimedia, in combinatie met geavanceerde video-compressiesoftware op kwalitatief goede beeldtelefoons voor de consument die werken met zowel analoge lijnen als met beeldtelefoons voor Isdn en Internet.
De processor (CI No 3020) verricht een aantal functies, waaronder het coderen en decoderen van videobeelden en telecommunicatie. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor de toekomst: integratie van beeldschermtelefonie en webbrowser-technologie. Hiermee biedt een enkele chip mogelijkheden waar tot dusver meerdere chips voor nodig waren. Philips zal ook productierichtlijnen en softwaremodules voor de beeldtelefoon uitbrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.