Managed hosting door True

Siemens Nixdorf trekt buikriem strakker aan

 

Siemens Nixdorf (SNI) gaat door met reorganisaties. Hoewel jarenlang de bezem door de organisatie is gehaald en de ene herstructurering de andere opvolgde, is een nieuwe sanering nodig. Ditmaal wordt het mes gezet in het verkoopapparaat.

De afslanking van de verkoopstaf is het gevolg van de nieuwe strategie waarvoor de Duitse onderneming heeft gekozen. Daarbij komt een zwaar accent te liggen op dienstverlening. Via grote projecten en door maatwerk aan de klant te leveren, hoopt SNI tegelijkertijd PC's te kunnen leveren. De verkoop van deze apparatuur wordt een soort bijproduct van de dienstverlening waarop aanzienlijk hogere marges zijn te behalen.
Topman Gerhard Schulmeyer maakte deze nieuwe koers bekend tijdens een toelichting op de jaarcijfers voor het boekjaar 1996/1997. Zijn onderneming zag haar PC-verkoop weliswaar behoorlijk toenemen, maar verdient daar nauwelijks aan. Voor de top is het een teleurstelling dat zelfs in de huidige hoogconjunctuur de rentabiliteit op deze activiteiten tekort schiet.
Begin dit jaar werd bij verschillende landenorganisaties het management vervangen. Ook de Nederlandse dochter kreeg een nieuwe leiding. Ondanks al deze ingrepen blijft het onrustig in de SNI-organisatie. In het nieuwe boekjaar zal een aanzienlijke voorziening worden getroffen voor de nieuwe herstructurering.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210097). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×