Informix terug naar Dynamic Server

In een poging het bedrijf weer winstgevend te maken, heeft Informix Software besloten haar productstrategie te herzien. In plaats van de Universal Server wordt de Dynamic Server lijn en de Dynamic Scalable Architecture weer in het middelpunt geplaatst.

In het verleden was de Online Dynamic Server (ODS) het belangrijkste product van Informix. Vorige jaar echter werd ODS samengevoegd met de Illustra-database en als Universal Server gepositioneerd als het nieuwe kernproduct. Workgroup, XPS (Extended Parallel Server) en Illustra werden echter ook nog als separate databases aangeboden.
In de nieuwe strategie heet het kernproduct weer gewoon Dynamic Server, waaromheen de andere producten als opties voor specifieke markten worden aangeboden. De nieuwe opzet brengt de instapprijs van het kernproduct terug tot 1500 dollar. De aanpassingen zijn vooralsnog alleen van cosmetische aard. Er is nog geen regel code herschreven. Op dit moment is XPS nog een los product en de Universal Server is nog gebaseerd op een oudere versie van Dynamic Server. Pas in de loop van volgend jaar zullen de componenten echt geïntegreerd worden. Het bedrijf verzekert dat de nieuwe strategie niet ten koste zal gaan van bestaande producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.