Siemens Nixdorf levert Wolfpack

Als eerste in Europa levert Siemens Nixdorf sinds vorige week een Microsoft Cluster Server met vier Pentium Pro-processoren van 200 MHz. Deze technologie stond voorheen bekend onder de naam Wolfpack.

De software voor de Cluster is onderdeel van de NT Server Enterprise 4.0 versie, waar ook de Transaction Server en de Message Queue Server van Microsoft deel van uitmaken. Het clustersysteem is gecertificeerd door Microsoft en wordt uitgevoerd op Primergy-hardware van Siemens Nixdorf.
Het ontbreken van clustertechnologie was de belangrijkste reden voor gebruikers om Windows NT niet in bedrijfskritische omgevingen neer te zetten. Siemens is het eerste bedrijf dat een Microsoft Cluster Server levert. In diverse laboratoria over de wereld staan echter krachtigere machines dan de clusterservers die nu het daglicht gaan zien. Unisys bijvoorbeeld heeft in een Amerikaans lab een NT-cluster draaien van zestien servers met elk tien processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.