IBM verhoogt activiteit rond NT-platform

IBM gaat zijn dienstenaanbod voor zijn softwareproducten op Windows NT verder uitbreiden. Het gaat klanten helpen die van Netware of OS/2 willen overstappen op Windows NT.

Een dergelijke strategie heeft IBM eerder toegepast op het gebied van databases. Verder biedt het ondersteuning bij het ingebruiknemen van Windows NT- en Backoffice-servers.
Sinds IBM negen maanden geleden besloot om 'op NT te gaan', zijn 120 van zijn softwareproducten leverbaar op dit besturingssysteem van Microsoft. Nu wordt niet alleen het dienstenaanbod, maar ook het verkoop- en partnerkanaal verder ingericht. IBM wil zijn partners echter niet in de wielen rijden door omzet van ze af te pakken. Juist het samenwerken met meer partners moet groei op de lucratieve NT-markt bewerkstelligen.
IBM wil de grootste softwareleverancier op NT worden. Om te kunnen concurreren met de bedrijven als Oracle, die al een stevige positie op dit gebied hebben, voert IBM een scherp prijsbeleid. Bovendien worden klanten niet alleen gestimuleerd en ondersteund om van Netware en OS/2 naar NT te migreren, maar ook om van databases van Oracle, Informix en Sybase over te stappen op DB2. Daarvoor biedt IBM een tool aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.