Ontwikkelaars verliezen geloof in Java

Tweederde van de ondervraagde Java-ontwikkelaars begint te twijfelen in het write once, run anywhere Java-platform. Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse marktonderzoekbureau Market Decisions Corporation. De ontwikkelaars uitten vooral hun zorgen over de compatibiliteit op verschillende platformen.

De ontwikkelaars moeten nu al rekening houden met verschillen in Java Virtual Machines (JVM). Tests op verschillende platformen zijn noodzakelijk. Het achterwege kunnen laten van dergelijk tests en volledigecross platform compatibiliteit was juist één van de grote voordelen van Java. Door de gerezen problemen heeft een deel van de ondervraagden projecten op een laag pitje gezet. Slechts 22 procent is tevreden met Java alscross platform ontwikkeltaal
Een andere klacht is de incompatibiliteit tussen JDK 1.02 en JDK 1.1 (Java Developer Kit). Ontwikkelaars moeten daardoor soms grote stukken code herschrijven. Volgens de onderzoekers noemt 56 procent dit een serieus probleem. Iets minder dan de helft (45 procent) noemt de matige snelheid van Java-applicaties problematisch.
Meer dan 87 procent ontwikkelt voor Windows 95 en NT. Andere platformen zijn: Solaris/Sun OS (36 procent); Macintosh (31 procent); Windows 3.x (18 procent); AIX (17 procent); Netware (11 procent); en OS/2 (11 procent).
Het onderzoek is gebaseerd op 151 telefonische interviews, waarbij de ondervraagden a-select zijn getrokken uit de groep software-ontwikkelaars met Java-ervaring. Niet bekend is wie het onderzoek heeft gefinancierd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.