HP splitst Unix-divisie

Hewlett-Packard wil een positie veroveren in de markt voor web-applicatie-servers en splitst daarvoor zijn Unix-divisie op in twee aparte groepen. HP heeft een tak voor zware systemen gevormd, die zich concentreert op ondermeer oltp (online transaction processing), en een tak voor Internet-applicatiesystemen.

Deze laatste nieuwe divisie werkt samen met onder andere Sap om Sap-software uit te breiden naar het Web. HP erkent dat het in die markt voor Internet-applicaties gebied heeft verloren aan Sun Microsystems.
Binnen negen tot twaalf maanden komt HP met een server die maximaal acht PA-risc 8500-processoren bevat. Vervolgens biedt het bedrijf software en diensten. Nigel Ball, de nieuwe algemeen directeur van de divisies, kenschetst deze als 'kwaliteitsservice voor het Web'.
Hieronder vallen mogelijkheden als dynamische lastenverdeling over verschillende machines, datacompressie, encryptie en hoge beschikbaarheid samen met beheerbaarheid. HP mikt hiermee specifiek op de markten voor Internet-serviceproviders, toeleveringsketen-beheer en bedrijven die aan elektronische handel willen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.