Managed hosting door True

Nokia zet zijn zinnen op Ipsilon

 

Telecommunicatiebedrijf Nokia betaalt 120 miljoen dollar voor netwerkbedrijf Ipsilon. Als de Amerikaanse overheid akkoord gaat, krijgt de koop eind dit jaar zijn beslag. Ipsilon, een jong bedrijf, is de grote promotor van een nieuwe techniek: IP-switching. Met IP-switching is IP-verkeer veel goedkoper te versturen.

De techniek vormt een bedreiging voor de conventionele routers, waar marktleider Cisco de bulk van zijn inkomsten mee behaald. Volgens Ipsilon levert men de functionaliteit van een router voor de helft van de kosten. Vanwege de opkomst van het Internet, en daardoor van TCP/IP, is de vertaalfunctie naar verschillende protocollen (één van de kenmerken van een traditionele router) minder noodzakelijk geworden. Ipsilon heeft al overeenkomsten gesloten met 3Com, IBM en Ascend Communications om enige standaardisatie in IP-switching over ATM-apparatuur tot stand te brengen.
De geplande overname komt vooral Cabletron slecht uit. Het bedrijf nam nog in april dit jaar een belang van 5 procent in Ipsilon waarvoor men twintig miljoen dollar betaalde. Dat belang wordt nu blijkbaar gewaardeerd op slechts zes miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210797). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×