SAP wil snelle oplossing voor conflict met Oracle

Voorzitter hamer

Werknemers van SAP's dochtermaatschappij TomorrowNow hebben onrechtmatig software van Oracle gedownload. Daartoe wordt SAP nu aangeklaagd. De Duitse softwaremaker hoopt op een snelle uitspraak in deze rechtszaak.

SAP wil dat er snel een oplossing komt in de rechtszaak die Oracle tegen de Duitse softwaremaker heeft aangespannen. Oracle heeft SAP aangeklaagd, omdat werknemers van de dochtermaatschappij TomorrowNow een website van Oracle gehackt zouden hebben en daar software vanaf hebben gehaald. SAP heeft een bemiddelaar gevraagd om met beide partijen te gaan praten.

Oracle denkt dat de voorbereiding van de rechtszaak anderhalf jaar gaat duren en heeft de rechter een startdatum van 25 september 2009 voorgesteld. Beide partijen moesten zich dinsdag voor het eerst voor de rechter melden. Deze bepaalt volgende week dinsdag wat de volgende stappen zullen zijn.

Bemiddelaar

SAP stelt voor om een bemiddelaar in te schakelen, om zo tot een snelle oplossing te komen. Mocht Oracle daar niet mee akkoord gaan, dan stelt SAP voor dat een bemiddelaar Oracle helpt bij het verkrijgen van materiaal. "Een snelle oplossing is het beste voor allemaal", aldus SAP.

Het bedrijf stelde ook voor om het onderzoek alleen te laten gaan over de fouten bij TomorrowNow en niet verder in te laten gaan op hoeveel SAP wist van de onrechtmatige downloads. Dat verzoek is door Oracle afgewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-30T10:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.