Meeste gemeenten kiezen Gemnet

Van de 572 gemeenten hebben er 430 gekozen voor een Gemnet-aansluiting. Iets meer dan tweehonderd zaten al op dit netwerk, de overige zullen de komende maanden toetreden. Vanaf het voorjaar loopt via deze aansluiting ook het GBA-verkeer.

De resterende gemeenten gaan daarvoor eveneens Gemnet gebruiken en krijgen een monofunctionele 'Gemnet/GBA-aansluiting'. Ook dat moet nog voor de zomer zijn beslag krijgen.
Met de migratie naar Gemnet komt een einde aan het gebruik van PTT's Datanet-1 voor GBA-datatransport. De transportdienst voor Gemnet wordt geleverd door PTT Telecom, RCC en Getronics. Daarmee is ook de 'tikkenteller' verleden tijd; straks geldt een volume-onafhankelijk tarief. Behalve de gemeenten moesten ook de GBA-afnemers aangeven hoe ze de uitwisseling van persoonsgegevens met de lokale overheid wilden inrichten. Ze hebben vrijwel allemaal voor een beperkte Gemnet/GBA-aansluiting geopteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable