Topmannen weg bij Siemens Nixdorf

Tegenvallende groeicijfers bij Siemens Nixdorf hebben onverwachts het vertrek ingeluid van de twee top-directeuren. Algemeen directeur ir. Rob Timmermans en financieel directeur W.

Hanekamp ruimen het veld na het missen van de verkoopdoelstellingen. Timmermans zag geen kans flink marktaandeel te winnen, zoals hij had aangekondigd. Na krap drie jaar geeft hij het op. Toch is zijn vertrek een verrassing voor zijn 400 medewerkers. Na een moeilijke periode van herstructureringen en matige resultaten leek Siemens Nixdorf in 1995 de weg omhoog te hebben gevonden. Maar vorig (boek)jaar bleek het resultaat weer matig.
In het boekjaar 1996 daalde de omzet van 230 miljoen gulden naar 207 miljoen gulden en het netto resultaat van 10 miljoen gulden naar ongeveer 7 ton. De verkoop van het winstgevende onderdeel Elektronische Printsystemen aan Oce-van der Grinten was de voornaamste oorzaak van de achteruitgang. De functies van Timmermans worden voorlopig waargenomen door R. Lamprecht, die van SNI in Duitsland komt. Financieel directeur W. Hanekamp wordt opgevolgd door J. Stolp, die voorheen bij Siemens Nederland werkte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.