Eerste Talisman met Trimediachip

Philips Semiconductors gaat de multimediachips leveren voor de eerste insteekkaarten volgens de Talisman-specificaties van Microsoft. Talisman behelst speciale definities van de systeem-architectuur om via (programmeerbare) multimediaprocessoren rekenkracht toe te voegen aan PC's en werkstations.

De Direct X-software van Microsoft verdeelt de multimediataken binnen de PC over de centrale processor en de multimediaprocessor.
Multimediaprocessoren kunnen de kwaliteit van spelletjes op PC's verhogen, maar ook de verwerking van grafische gegevens binnen een 3D-ontwerpomgeving. Hoewel Talisman een open platform is geeft Microsoft de voorkeur aan processoren van Samsung en Philips. Men is niet tevreden met de prestaties van de Intel-chips. Samsung heeft echter vertraging opgelopen. Daardoor zullen de eerste Talisman-kaarten de processor van Philips bevatten. Ook Apple heeft aangekondigd deze krachtige chip te gaan gebruiken om tegenwicht te bieden aan de MMX-technologie van Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.