Slechts twee offertes voor OB2000

Het aantal inschrijvingen van het bedrijfsleven om een grote overheidsopdracht voor het inrichten van een berichtendienst op basis van Osi- en Internet-standaarden binnen te slepen, is niet overweldigend.

Voor het 'OB2000'-project zijn weliswaar zo'n 25 bestekken aangevraagd, maar dat resulteerde in slechts twee offertes. De toewijzing is voor 26 februari aanstaande gepland. De berichtendienst is in eerste aanleg bedoeld voor de ministeries van Binnenlandse Zaken, Financiën en Justitie, alsmede voor Gemnet.
De geringe respons van aanbieders schrijft Binnenlandse Zaken ondermeer toe aan de complexiteit van de opdracht. De aanvankelijke offertes voldeden ook nog niet aan de criteria, noch qua prijs noch op het punt van de functionaliteit. Hierdoor moest de gunning, die eerst in december zou plaats hebben, worden uitgesteld. Besloten is tot een 'trajectwissel', waarbij de openbare aanbestedingsprocedure is stopgezet om door overleg ('gunning via onderhandeling') alsnog tot een acceptabel bod te komen. De deadline voor de bijgestelde aanbieding is morgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.