Vergoeding technische studentes

De Universiteit Twente (UT) heeft een vergoedingsregeling in het leven geroepen die het risico voor beginnende studentes beperkt, wanneer ze aan de UT een studie volgen die toch niet bevalt.

Jonge vrouwen die kiezen voor een technische opleiding aan de Twentse universiteit mogen binnen vijf maanden stoppen. Ze krijgen dan de door hen verbruikte studiefinanciering en de kosten van de OV-jaarkaart terug. Voorwaarde is wel dat ze een bepaalde studie-inspanning hebben geleverd en later weer met een studie in het hoger onderwijs beginnen.
De UT vergoedt de financiële gevolgen van een overstap naar een andere opleiding volledig. Alleen de vijf maanden studietijd kunnen niet worden teruggegeven. DeRegeling Stimuleringsfonds Vrouwelijke Techniek Studenten treedt in werking bij de start van het nieuwe collegejaar op 1 september aanstaande. De maatregel past in het beleid van de UT meer meisjes te stimuleren een technische opleiding te volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable