Gunning OB2000 laat op zich wachten

De ministeries van Binnenlandse Zaken, Financiën en Justitie en Gemnet BV zijn het er nog altijd niet over eens wie hun organisaties een berichtendienst moet leveren.

In de race zijn General Electric Information Services (GEIS) en Trionet (RCC, Getronics en PTT Telecom). Een ambtelijke stuurgroep heeft 26 februari een keuze gemaakt en ofschoon een eerste oplevering aanvankelijk voor 1 april was gedacht, is op hoger niveau een besluit over de toewijzing nog steeds niet gevallen.
Het gaat bij deze 'OB2000'-opdracht om een berichtendienst op basis van OSI- en Internet-standaarden, met Binnenlandse Zaken en Financiën als grootste partijen. Biza doet mee voor het (edi-)berichtenverkeer ten behoeve van de GBA. Financiën is deelnemer ten behoeve van de Belastingdienst, die al haar edi-verkeer via OB2000 wil gaan leiden. Justitie, dat nog aan het inventariseren is, wil de voorziening inzetten voor externe communicatie, ondermeer met advocaten, notarissen en deurwaarders en met Kamers van Koophandel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-01T00:00:00.000Z Redactie Computable