MKB woedend over harde aanpak BSA

De mailingactie van de Business Software Alliance (BSA) naar ruim tienduizend kleine en middelgrote bedrijven is MKB Nederland in het verkeerde keelgat geschoten. In een aangetekende brief sommeert BSA de aangeschreven bedrijven om alle illegale software zo snel mogelijk uit hun organisatie te bannen (zie het Online IT-nieuws van gisteren).

MKB Nederland vindt dat de BSA-aanpak niet door de beugel kan.
"Het doel ervan is nobel", stelt Ton Ravesloot, secretaris technologiebeleid bij MKB, "maar BSA hanteert een veel te zwaar middel om dit te bereiken. Ze schieten met hagel. De actie wekt een hoop onrust onder de ondernemers. Die zijn zich van geen kwaad bewust en vragen zich af wat ze moeten doen. BSA geeft ze een week om te reageren en dat is natuurlijk veel te kort. Het is een soort intimiderende onderwereldtactiek die we in dit land niet gewend zijn."
Wat MKB vooral ergert is dat BSA zonder keiharde bewijzen een grote groep ondernemers collectief zwartmaakt. "Zij baseren hun conclusies op een globaal onderzoek en vallen er individuele ondernemers mee lastig." Volgens Ravesloot had BSA eerst contact met zijn organisatie moeten opnemen. "Dan hadden we gezamenlijk een actieplan kunnen opstellen. In plaats daarvan onderzoeken wij nu of onze sector schade ondervindt van de BSA-actie en of dat te verhalen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable