Overheidsloket 2000 trekt aandacht

Nederland speelt een leidende rol in een groep Europese landen die de overheidsdienstverlening willen moderniseren en afstemmen op vragen van hun burgers. Tijdens een bijeenkomst op Schiermonnikoog is een Nederlands aanbod aanvaard om het secretariaat op zich te nemen.

Een overleggroep, oorspronkelijk van een tiental Noord-Europese landen, maar inmiddels ook benaderd door Frankrijk en zelfs Israël, kwam aanvankelijk (onder de naam Nordic Network) informeel bijeen, maar heeft sinds vorige week een vastere structuur. Het secretariaat voor deze overleggroep wordt waargenomen door het Programmabureau Overheidsloket 2000 (OL2000) van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij zo'n loket moet de burger al zijn contacten met de (semi-) overheid kunnen afwikkelen. Er lopen momenteel vijftien OL2000-pilots.
Behalve met OL2000 gaat Nederland ook de grens over met 'Service 2000'. Dit met 400.000 ecu door Brussel gesteunde project beoogt de ontwikkeling van een kennissysteem, dat moet vaststellen of iemand, uitgaande van zijn persoonlijke omstandigheden, recht heeft op een bijdrage krachtens de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Partners zijn naast het Programmabureau OL2000 onder meer de gemeenten Alphen aan den Rijn, Utrecht en Naestved (Denemarken) en het bedrijf Bolesian.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.