Eureka: 1,3 miljard voor 'high-tech'

De ministers van de Eureka-landen hebben voor 1,3 miljard gulden aan nieuwe high-techprojecten goedgekeurd. Aan 164 onderzoeken waaraan partners uit meerdere landen deelnemen, werd de Eureka-status verleend. In totaal lopen er nu 668 Eureka-projecten.

Nieuwe projecten met Nederlandse deelnemers uit de IT-sector zijn ADTT2 van Philips Business Electronics, T-Match Film van Akzo Nobel Electronic Products, ITMC van PolyDoc en Hullmos van R&H Systems. De goedkeuring werd verleend tijdens de tweejaarlijkse Eureka- ministersconferentie te Londen. Tot nog toe is 37 miljard gulden in Eureka-onderzoeken gestoken. Tweederde van de deelnemende bedrijven zet de resultaten van het onderzoek om in een commercieel product. Eureka telt thans 26 lidstaten. Nederland nam in juni deel aan 163 projecten, waarbij 249 Nederlandse bedrijven en instellingen zijn betrokken. Het aantal voltooide projecten met een Nederlandse inbreng bedraagt 147. Hieraan deden 223 Nederlandse organisaties mee. Eureka probeert bedrijven en onderzoeksinstellingen uit heel Europa te laten samenwerken op research-gebied. Doel is de concurrentiepositie van Europa te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.