Migratieproblemen met Microsoft Exchange

Grote ondernemingen die het mailsysteem Microsoft Exchange invoeren, kampen met aanzienlijke migratieproblemen. Er ontstaan fouten bij het koppelen naar legacy-systemen en het communiceren met internationale standaarden als X400 en X500.

Tijdens de in juni gehouden conferentie van de European Electronic Messaging Association in Maastricht voerde Microsoft in samenwerking met hardwareleverancier Digital overleg met de gebruikers. De softwaregigant heeft in ieder geval toegezegd minder snel met nieuwe versies te komen zolang debugs in de oude versies nog niet zijn opgelost. De overname van het 'connectivity'-bedrijf Linkage moeten de problemen met de koppelingen naar legacy-systemen verhelpen.
Volgens marktanalisten functioneert Exchange bij kleine en middelgrote organisaties naar behoren. De moeilijkheden ontstaan wanneer grote ondernemingen ervoor kiezen het berichtensysteem bedrijfsbreed in heterogene omgevingen te implementeren. Microsoft heeft nog te weinig ervaring met het aanbieden van producten voor een grootschalig bedrijfsnetwerk. Dit blijkt volgens de analisten uit de oplossing om een netwerk in verschillende Exchange-domeinen in te delen. In de praktijk communiceren die domeinen niet goed met elkaar. Een ander punt van kritiek is dat Exchange alleen optimaal werkt in omgevingen waarbij overwegend Microsoft-producten worden gebruikt. Microsoft Benelux ontkent moeilijkheden met Exchange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.