Nederlandse 2000- en euro-tool

Het Dordse conversiebedrijf Cornerstone bewerkt de markt voor 'Jaar 2000'-software met een eigen tool. Daarmee kaapt het opdrachten voor de neus van de grote, doorgaans Amerikaanse of Engelse, IT-jongens weg.

Cornerstone is in 1992 opgericht als conversiebedrijf. Om zijn groeikansen te verhogen, is Cornerstone zich gaan richten op jaar 2000- en euro-conversies. Cornerstone's tools zijn gebaseerd op een eerdere oplossing die het gebruikte voor mainframe-onderhoud en -conversies. Kern is de op SQL gebaseerde database X-Ray/Repository. X-Ray zou, samen met een intern in C, Cet/Basic en SQL geschreven analysesysteem, snel inzicht geven in de opbouw van een programma. De tool onderzoekt bijvoorbeeld ook declaratie- en procedureregels, terwijl de meeste andere tools alleen op formaten zouden screenen. X-Ray zou vijftien programmeertalen aankunnen en dient voor zowel het jaar 2000 als de euro.
Op dit moment legt Cornerstone de laatste hand aan een oplossing voor de conversiefase. Het werkt hierbij samen met Information Builders en het Duitse bedrijf Infolythics. Doel is het vanuit X-Ray genereren van interfaces die de synchronisatie bewerkstelligen van gewijzigde programma-broncode en de daardoor te wijzigen bestanden. Hierbij worden windowing- en extensietechnieken gebruikt.
Voor testen hanteer Cornerstone de Fingerprint-methode, waarbij de systemen in de oude en nieuw situatie met elkaar worden vergeleken op hun logische functionaliteit.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.