Roccade sluit cao af

Automatiseringsconcern Roccade sluit voor vierduizend werknemers een cao af. Het bedrijf, dat op het punt staat te worden verkocht door de overheid, vervangt in de cao de automatische collectieve loonsverhogingen door een systeem van prestatiebeloning.

Roccade sluit een raam-cao af. Deze beschrijft globaal een aantal afspraken die de werkmaatschappijen nader kunnen invullen. Opmerkelijk is de grote rol die bij een aantal werkmaatschappijen de ondernemingsraden krijgen. Bij enkele bedrijfsonderdelen zijn de OR'en zelfs de enige gesprekspartner van de directie. Dat is voor de Dienstenbond FNV een 'stevig compromis'. Hetzelfde geldt voor het prestatieloon.
Waarschijnlijk is de vakbond allang blij met de voet tussen de deur van de IT-sector, die soms een wild-west-branche wordt genoemd. Onlangs liepen pogingen een cao af te sluiten voor de hardwaresector op ruzie uit tussen werkgevers en FNV. De Dienstenbond vond dat de voorgestelde raam-cao te weinig waarborgen bevatte voor werknemers van kleine bedrijven. De CNV kon zich er overigens wel in vinden.
In de Roccade-cao heeft de FNV ondermeer gescoord met de introductie van een cafetaria-systeem. Werkgever en werknemer kunnen afspraken maken over de mate waarin loon wordt besteed aan pensioen, atv-dagen en dergelijke.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.