Eerste Kamer op Internet

Morgen om 15.30 uur zal voorzitter Korthals Altes de nieuwe website van de Eerste Kamer openen. De site bevat informatie voor geïnteresseerde burgers, voor Eerste-Kamerleden zelf en voor mensen die beroepshalve bepaalde gegevens nodig hebben.

Te vinden zijn er ondermeer informatie over wetsvoorstellen en de Kameragenda. Bij wetsvoorstellen wordt aangegeven wat ze inhouden en hoe ver de behandeling ervan gevorderd is.
Ook kan men lezen hoe de Eerste Kamer is ontstaan, hoe de leden worden gekozen en welke plaats de Eerste Kamer inneemt in het politieke bestel. Verder zijn er beschrijvingen opgenomen van alle huidige Eerste-Kamerleden. Tevens wordt er uitleg gegeven over de gang van een wetsvoorstel en de in het parlement gebruikte begrippen. Het is ook mogelijk een virtuele rondleiding door het Eerste-Kamergebouw te maken of (meestal op dinsdag) vanachter de pc de vergaderingen te volgen. De Eerste-Kamersite is te vinden ophttp://www.1ekamer.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.