IT-branche benut Wbso-stimulans

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (Wbso) is de bekendste overheidsmaatregel op technologiegebied. De grote bedrijven gebruiken dit stimuleringsinstrument veel.

Sinds begin dit jaar de mogelijkheden voor innovatieve software zijn verhoogd, bevinden zich hieronder ook IT-bedrijven. Dit blijkt uit een enquête die het CBS heeft gehouden naar de waardering van het Economische Zaken-beleid. Het onderzoek werd gedaan onder 841 personen en 2292 bedrijven, waaronder 515 starters.
De waardering voor de Wbso is relatief hoog. Deze vorm van technologie-stimulering, thans geheten WVA/S&O (wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen/speur & ontwikkelingswerk), scoort lager bij het midden- en kleinbedrijf. Het mkb is minder goed op de hoogte en maakt er ook relatief minder gebruik van. Van de mkb-bedrijven die al aan onderzoek en ontwikkeling doen of dat van plan zijn, is slechts de helft met de regeling bekend. Toch komt 75 procent van de aanvragen uit het mkb. De waardering is gemiddeld onder deze groep bedrijven. Alle betrokken bedrijven weten van de mogelijkheid gegevens via Internet te verstrekken. Vooral de grote bedrijven doen dat ook.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable